Instal·lació d’Equips d'Escapament a les empreses Tutichip i Leng-d’Or

equips autonoms respiracio fabrica

Per garantir la seguretat en fàbriques que involucren processos d’alta demanda i risc és essencial la presència d’equips per poder escapar ràpidament en cas d’accident o emergència.
Per aquest motiu, les empreses Tutichip i Leng-d’Or, ambdues dedicades a la indústria alimentària, han contactat amb Cardiosos per instal·lar equips d'escapament. S’han instal·lat un total de 3 equips; dos en la fàbrica ubicada a Sant Esteve Sesrovires i un tercer a la de Castellbisbal, amb l'objectiu d'oferir un entorn protegit i més segur per els treballadors.

 

La Importància de la Seguretat al Lloc de Treball

La seguretat al lloc de treball és una prioritat infrangible. La indústria alimentària presenta certs desafiaments en termes de seguretat a causa dels processos que impliquen maquinària, altes temperatures i equips específics. Davant de qualsevol emergència, l'evacuació segura i ràpida és essencial. Els equips d'escapament són components fonamentals per la seguretat laboral en cas de situacions d'emergència, com incendis, desbordaments de les olles industrials amb aigua, oli... o altres amenaces.

 

 

Els Equips d'Escape a Tutichip i Leng-d’Or: Protegint els Treballadors

La instal·lació d’aquests equips de fuita a les fàbriques de Tutichip i Leng-d’Or és un pas important cap a la garantia de la seguretat dels empleats.
Cada equip consta de diversos elements dissenyats per garantir una evacuació segura i eficient en situacions crítiques:
Armari Color Vermell amb Senyalètica Vistosa i Clara: fabricat en resina de polipropilè resistent i porta cega per a l'emmagatzematge de fins a 3 equips d'escapament. Ideal per a la instal·lació en ambients agressius. Sistema modular de compartiments.
2 Equips autònoms d'escapament: equips respiratoris que proporcionen subministrament d'aire net i segur per un temps limitat, permetent escapar d'àrees potencialment perilloses, ambients enrarits, amb poca visibilitat...
2 Parells d’Ulleres i 2 de Guants Ignífugs: la protecció ocular i la vestimenta adequada són essencials com a elements de seguretat per a l’evacuació dels treballadors.

 

formacio foc EPIEl Curs per els Equips de Primera Intervenció

Les dues empreses han dut a terme un curs per els Equips de Primera Intervenció (EPI) per aprendre a utilitzar el material instal·lat a les fàbriques. Aquest curs ha capacitat els empleats amb les habilitats i el coneixement necessaris per utilitzar de manera efectiva els equips autònoms d'escapament com a part d'un enfocament integral a la seguretat laboral.

 

El Compromís amb la Seguretat a Tutichip i Leng-d’Or

La seguretat al lloc de treball és un valor fonamental per a Tutichip i Leng-d’Or que reconeixen la importància de garantir un entorn segur per als seus empleats.
El curs d'EPI és un programa que ensenya als empleats les habilitats i coneixement necessaris per actuar de manera efectiva i ràpida en situacions d'emergència. Particularment, se centra en la utilització correcta dels equips d'escapament i l'evacuació segura en cas d'incendis o altres amenaces.

 

 

Els temes que s’expliquen en el curs són:

1. COM ACTUAR
Adquirir coneixements teòrics i pràctics sobre aspectes bàsics d’actuació davant d’una emergència o accident

2. PLA D'EMERGÈNCIES

Procediments a realitzar per afrontar un accident, a fi d'evitar pèrdues humanes, materials i econòmiques, fent ús dels recursos existents a les instal·lacions

3. PREVENCIÓ I MANUTENCIÓ

Normes bàsiques de Prevenció d'Incendis. Instal·lació i manutenció dels equips de protecció

4. EXTINCIÓ D'INCENDIS
Extinció d'incendis amb extintors o ús de Boques d'Incendi Equipades (BIEs)

5. SUPORT VITAL BÀSIC
Primers auxilis bàsics per a personal de primera resposta

La realització d'un curs d'equips de primera intervenció enforteix la preparació dels empleats y promou una cultura de seguretat al lloc de treball. Els empleats esdevenen conscients dels procediments de seguretat i adquireixen les habilitats necessàries per respondre de manera efectiva, segura i ràpida a situacions crítiques.

 

estintores formacio foc

 Cardiosos i la Prioritat de la Seguretat

Ens complau haver col·laborat en aquest important projecte millorant la seguretat de les empreses Tutichip i Leng-d’Or. La seguretat és un valor fonamental i un compromís constant, i la inversió en la formació i la preparació dels empleats és una inversió en el benestar i el futur de l'empresa. La seguretat laboral no és només un requisit, és una responsabilitat compartida per tots els involucrats.

Si estàs interessat en els nostres serveis no dubtis en contactar amb nosaltres, estem encantats d’assessorar-te i fer un pla específic per al teu espai.

 

 

 

armari-tutichip-prevencion-riesgos-industria.jpgcontainer-formacio-tutichip.jpgequips-autonoms-respiracio-fabrica.jpgestintores-formacio-foc.jpgformacio-camp-foc-tutichip.jpgformacio-foc-EPI.jpginstallacio-armari-equips-autonoms-escapament.jpgleng-d-or-empresa.jpgseguridad-industrial-equips-escapament.jpgtutichip-empresa.jpg