Equips d'escapament per a situacions d'emergència

Els equips d'evacuació en cas d'emergència, com els que s'utilitzen en entorns perillosos o en casos d'incendi, estan dissenyats per proporcionar a l’usuari un subministrament adequat d’aire en condicions adverses. Els models poden variar depenent de l’entorn i el propòsit específic, però generalment segueixen alguns principis bàsics:

Protecció respiratòria: compten amb un sistema que proporciona aire net per respirar en entorns contaminats. Poden utilitzar filtres o subministrament d'aire independent per protegir l'usuari de gasos tòxics, fum o substàncies perilloses presents a l'ambient.

Facilitat d'ús: estan dissenyats per ser fàcils de fer servir en situacions d'emergència per això solen tenir un mecanisme d'activació ràpid i fàcil aplicació.

Durada limitada: la durada de subministrament d’aire en aquests equips d’emergència sol ser limitada. Això és perquè estan dissenyats per permetre l'evacuació en situacions d'urgència, no per a un ús prolongat. La durada pot variar segons el model i el tipus d’equip, però generalment es proporciona durant prou temps per escapar d’una situació perillosa.

Disseny compacte i portàtil: dissenyats per ser tant compactes i portàtils com sigui possible. Això facilita el transport i l'emmagatzematge en llocs accessibles per al seu ús immediat en cas d'emergència.

 

A quins sectors o empreses s'instal·len aquests equips d'evacuació?

Els equips d'evacuació per a fuites d'emergència es fan servir en una àmplia varietat d'empreses i col·lectius on hi ha la possibilitat d'enfrontar situacions d'emergència o riscos per a la salut i la seguretat de les persones.

 

Alguns dels sectors i entorns en què es fan servir aquests equips són:

equipo escape campos uso 01

Indústria petroquímica i química:
En instal·lacions industrials on es manipulen productes químics perillosos i hi ha risc de fuites, vessaments o incendis, els equips d'escapament són utilitzats pels treballadors per evacuar de manera segura i protegir-se dels gasos tòxics.

Explotació minera:
En mines subterrànies, on hi pot haver acumulació de gasos tòxics, manca d'oxigen o risc d'explosió, els equips d'escapament són fonamentals per evacuar els miners en cas d'emergència.

Indústria offshore:
En plataformes petrolíferes i estructures marítimes són essencials per a l'evacuació en situacions d'incendi, explosions o altres perills. Es fan servir també en submarins i vaixells de guerra.

Bombers i equips de rescat:
Aquests col·lectius utilitzen material d'emergència per protegir-se del fum i dels gasos tòxics en incendis estructurals i situacions d'emergència.

Indústria nuclear:
En casos d'emergència radiològica o fuites de substàncies perilloses a plantes nuclears

Aviació:
Els avions comercials compten amb equips d'emergència, com ara les màscares d'oxigen, per ser utilitzats pels passatgers en cas de despressurització de la cabina durant el vol.

Espais confinats:
En entorns tancats i confinats (ex. tancs, clavegueres, espais d'accés limitat…) els equips d'escapament són necessaris per protegir els treballadors en cas de manca d'oxigen, gasos tòxics o riscos d'asfíxia.

Aquests són només alguns exemples dels molts sectors i situacions on s'utilitzen els equips d’escapament. Les empreses i les organitzacions responsables d'aquests entorns solen implementar mesures de seguretat i proporcionar entrenament adequat sobre l'ús d’aquests equips als empleats. Requisits i regulacions específiques varien segons el país i la indústria.

 

Quins són els equips d'escapament més comuns?

Màscares d'escapament: són equips portàtils i compactes que es fan servir per proporcionar aire net durant una evacuació d'emergència. Aquestes màscares solen comptar amb un filtre d’aire incorporat que elimina partícules i gasos tòxics de l’ambient.

Respiradors d'escapament: són dispositius que permeten a les persones escapar-se d'entorns contaminats o perillosos mitjançant el subministrament d'aire net. Aquests equips solen utilitzar-se en situacions on hi ha gasos tòxics, fum dens o manca d'oxigen. Generalment, la font d'aire independent dels respiradors d'escapament són una ampolla d'oxigen o un generador d'aire comprimit.

Equips de respiració autònoma: coneguts com a SCBA (Self-Contained Breathing Apparatus), usats per bombers i treballadors en entorns perillosos on l'aire no és respirable. Aquests equips consten d’una ampolla d’aire comprimit que es porta a l’esquena o en bandolera, i un regulador que subministra aire net per respirar. Solen incloure una màscara facial completa per protegir els ulls i la cara.

Vestits d'escapament d'incendis: dissenyats per protegir l’usuari de la calor, les flames i el fum. Solen incloure una màscara facial i una capa de material resistent al foc per protegir tot el cos.

És important tenir en compte que els equips d'escapament han de ser seleccionats i utilitzats d'acord amb les regulacions i els estàndards de seguretat específics de cada indústria. És fonamental rebre formació adequada i completa sobre l'ús d'aquests equips per poder-los utilitzar de manera eficaç en situacions d'emergència.

 

Dispositiu Spiroscape EEBD (psi)

A Cardiosos Global Protection disposem d'equips de protecció per a entorns potencialment perillosos i realitzem la formació específica perquè l'actuació en cas d'accident per part del personal sigui immediata i segura.

El dispositiu de fuita Spiroscape EEBD (psi) és una unitat de circuit obert amb aire respirable comprimit.
S’utilitza per fugir d’entorns plens de fum o tòxics.

 

equipo escape abierto cerrado armario

Principals atributs:

Pes: 5,4 kg
Aprovació: NIOSH
Connexió: Rosca de coll de cilindre M18
Mides: 500 x 230 x 130 mm
Material: Caputxa, PVC recobert – Bossa, PVC recobert de poliamida
Rang de temperatura: -25 º C / + 60 º C
Autonomia: 10 minuts
Cilindre: 200 bar. 3 litres

 

Característiques del dispositiu Spiroscape EEBD:

  • Vàlvula automàtica d'aire ambiental que elimina el risc d'asfíxia
  • Sistema de subministrament d'aire patentat al capó que maximitza la durada i minimitza l'espai mort
  • Caputxa de dues capes que col·loca la màscara interna correctament
  • Segellat de coll molt flexible perquè sigui fàcil de posar i còmode de portar
  • Sistema silenciós de subministrament d’aire que permet la comunicació per veu
  • Bossa bandolera equipada amb corretja de transport
  • Sistema d'ompliment automàtic que facilita la recàrrega de cilindres
  • Per carregar la unitat Spiroscape, cal l'adaptador d'ompliment automàtic Auto-fill adapter Spiroscape, 3000 psi (ref. fabricant: 95360-04)

Contacta’ns per aclarar qualsevol dubte o pregunta.
El producte es por comprar directament a la nostra e-commerce areasanitaria.com 

Descobreix tots els nostres productes.

spiroscape technical specification

1. Vàlvula d'aire ambient automàtica que elimina el risc d'ofec 2. Sistema patentat de subministrament que maximitza la durada d'aire 3. Caputxa de dues capes que ajuda la col·locació correcta de la màscara interior 4. Bossa equipada amb corretja de transport 5. Sistema d'arrencada ràpida que activa la unitat amb un sol tir 6. Regulador amb sistema d'ompliment automàtic que facilita la recàrrega del cilindre