Un desfibril·lador a la teva comunitat de veïns

ok dea cardioproteccion edificios comunidades vecinos comprar deaEl 60% de les morts per parada cardiorespiratòria succeeixen a domicilis i centres de treball. Actuar ràpid és clau per revertir aquesta situació.

La instal·lació d'un desfibril·lador al teu edifici i una formació a l'abast de tothom pot ajudar-te a salvar la vida d'un veí o familiar.

T'interessa: Les aturades cardíaques en caps de setmana presenten una major mortalitat

Un aparell de cost molt assequible i el coneixement d'uns protocols d'actuació senzills que convertiran la teva Comunitat de Veïns en un lloc molt més segur per a tu i els teus.

A Espanya moren més de 30.000 persones cada any per aturades cardíaques. A Catalunya succeeixen 10 parades cardiorespiratòries diàries. Una actuació àgil i ben formada en els primers 5 minuts, abans que arribin els equips d'emergències, és un complement perfecte per al treball dels professionals de la salut i millora en gairebé un 60% la taxa de supervivència. Un desfibril·lador proper i accessible, i una mínima formació fàcil que permet fer una reanimació d'alta qualitat en pocs minuts.

Són moltes les Comunitats de Veïns que comprenen la importància d'instal·lar un Desfibril·lador (DEA) al seu edifici. La cardioprotecció d'aquests espais és una realitat molt arrelada als Estats Units, al Japó o al nord d'Europa, societats conscienciades i coneixedores que aquest aparell es converteix en una eina econòmica i molt eficient i imprescindible per a la salut de la comunitat.

Al nostre territori, la cardioprotecció d'espais és cada vegada més habitual a centres i equipaments esportius, escoles, grans superfícies, aeroports i estacions de tren, però, malgrat la proximitat que tots tenim amb casos de parada cardíaca a domicilis i la informació freqüent que apareix als mitjans, socialment ho relacionem menys amb una cosa tan quotidiana com és la nostra comunitat de veïns.


Un equip DEA no només ha d'estar instal·lat a Comunitats de Veïns on majoritàriament predominin els nadons o la gent gran. La parada cardiorespiratòria és un infortuni que apareix sobtadament i afecta tots els segments d'edat. Tenir un desfibril·lador localitzat i accessible al teu edifici, i un coneixement bàsic i senzill del seu ús, és un cost mínim de grans rèdits: Salvar vides.

Avui en dia, per sort, les persones estan més conscienciades amb el tema de la cardioprotecció i la reanimació cardiopulmonar i és freqüent veure aparells desfibril·ladors instal·lats en espais públics.

T'interessa: Els desfibril·ladors augmenten un 90% la supervivència davant una aturada cardíaca

 
En qualsevol moment i en qualsevol persona de la teva comunitat de veïns pot passar-li

Estàs interessat en instal·lar un aparell desfibril·lador DEA a la teva comunitat de veïns? Contacta amb nosaltres i t'assessorarem en tot allò que necessitis