Què és i com es pot combatre la mort sobtada?

comprar dea catalunyaPrimer es perd el pols. Pocs segons després, el coneixement i la capacitat de respirar...

Si no es rep atenció immediata, la conseqüència és la mort després d'uns minuts. Parlem de la mort sobtada, un esdeveniment cardiovascular que tots els anys es cobra la vida de més persones de les que pensem !!

Aquesta xifra podria reduir posant en marxa diverses estratègies

La mort inesperada i sobtada d'una persona aparentment sana té com a primordial causa una arítmia en forma de fibril·lació ventricular que provoca una parada cardíaca. L'arítmia genera una activitat elèctrica cardíaca caòtica que no és capaç de generar un batec cardíac efectiu, amb el que el cor deixa de bombar la sang, la pressió arterial cau a zero i s'anul·la el reg sanguini al cervell i de la resta de el cos. Quan ocorre en persones joves, per sota dels trenta cinc anys, aquesta arítmia acostuma a estar relacionada amb malalties cardíaques anteriors que poden afectar tant a el múscul de el cor, com a l'activitat elèctrica del mateix.

La seva incidència és major en atletes a causa de les exigències del mateix exercici, que augmenta la freqüència cardíaca, la tensió i la contractilitat del cor, el que genera un increment de la demanda d'oxigen. Un altre factor a tenir en compte és el propi estrès emocional de la competició. A més d'això, els especialistes adverteixen que poden donar-se casos per "imprudències esportives" en persones que encaren proves per a les quals no estan ben preparades, com les de gran distància.

 

Com combatre-la?

Una primera mesura per reduir la quantitat de defuncions per mort sobtada és que els esportistes que vulguin apuntar-se a alguna competició o prova esportiva, passin per un reconeixement mèdic abans de començar a entrenar-se per a la competició. Amb aquest reconeixement és possible que detectem certes causes que poden provocar la mort sobtada.

En el cas de patir una parada cardiorespiratòria, és fonamental que la persona sigui atesa immediatament: les mesures de reanimació cardiopulmonar (RCP) poden aconseguir que l'arítmia desaparegui i el pacient es recuperi. Per això, des Cardiosos sempre insistim que és imprescindible la formació en reanimació cardiopulmonar, perquè tots sapiguem de quina manera actuar en el cas de presenciar una parada cardiorespiratòria.

Una altra mesura per reduir la quantitat de defuncions per mort sobtada és crear més espais cardioprotegits amb desfibril·ladors. Coneix els motius per instal·lar un desfibril·lador o DEA de Cardiosos.

 

 

Per trobar els existents i poder localitzar-los més ràpidament, a Cardiosos hem creat l'APP Cardiocity 112, que interactua entre les persones que es troben davant d'una possible víctima d'una aturada cardíaca que necessita assistència mèdica i persones formades en SVB i DEA que puguin ajudar la víctima fins que arribin els serveis mèdics (SEM). Descarrega't Cardiocity 112 per a Android - Descarrega't Cardiocity 112 per a iPhone

Finalment, els especialistes recomanen una quarta mesura que té la mateixa importància que les altres: realitzar activitat física regular és una eficaç forma de controlar els factors de risc. I per descomptat, mantenir una alimentació sana i evitar el tabac i l'alcohol.

Estàs pensant en comprar un DEA o desfibril·lador?
A Cardiosos, som líders en solucions de Cardioprotecció. Els desfibril·ladors de Cardiosos són els més eficients del mercat i compleixen al 100% la normativa.