Fer la migdiada redueix el risc de patir atacs de cor

siesta reduce infartos comprar deaUn estudi revela que les persones que fan la migdiada un o dos cops per setmana tenen un 48% menys possibilitats de patir un atac de cor

Un nou estudi publicat en el "British Medical Journal" demostra que les persones que dormen una estona després de dinar al migdia, tenen prop d'un 50 per cent menys de possibilitats de patir un atac de cor, en comparació amb les persones que no segueixen aquesta pràctica.

La investigació que s'ha dut a terme a l'Hospital Universitari de Lausana, a Suïssa, va seguir a 3.400 persones d'entre 35 i 75 anys durant un període de 5 anys. En aquest termini van mesurar si els participants feien o no la migdiada, la durada i els episodis d'infart o atac a cor que havien sofert.

En aquests cinc anys d'investigació es van produir 155 infarts entre els participants, però l'estudi va revelar que les persones que dormien la migdiada una o dues vegades a la setmana patien la meitat d'atacs al cor que els que no ho feien. A més, els científics asseguren que s'han tingut en compte altres factors que no afecten a aquests sorprenents resultats.

 

La doctora Nadine Hausler reconeix que la vinculació entre la migdiada i un menor risc d'infart "es va mantenir després de tenir en compte factors potencialment influents com l'edat i la durada de la son durant la nit, així com altres riscos de malalties cardiovasculars, com la pressió arterial alta i el colesterol. I no va canviar després de tenir en compte la somnolència diürna excessiva, la depressió i dormir regularment durant a el menys sis hores per nit ".

Segons la doctora Hausler, fer la migdiada de forma habitual només va provocar efectes adversos en persones majors de 65 anys i que patien apnea de la son severa. No obstant això, no tots els especialistes estan d'acord amb els resultats de la investigació, ni tampoc ofereixen una valoració sobre quina seria la durada ideal de la migdiada.

Els especialistes semblen estar d'acord que fer la migdiada una o dues vegades per setmana és perfecte, però fer-ho diàriament no ho és tant.

 

Naveed Sattar, professor de medicina metabòlica, està convençut que les migdiades puntuals són saludables, però no les diàries: "Aquells que fan la migdiada un o dos cops per setmana tenen estils de vida més saludables o vides organitzades que els permeten dormir aquestes migdiades , mentre que aquells que dormen una migdiada gairebé cada dia probablement estiguin més malalts. Això vol dir que el patró anterior de la migdiada ocasional és intencional i l'últim d'una migdiada més regular probablement representa una malaltia subclínica relacionada amb un estil de vida més pobre. Això explicaria els riscos diferencials".

Fer la migdiada una o dues vegades a la setmana també pot aportar altres beneficis

1) Una migdiada, encara que sigui d'una durada de 10 minuts, restableix els nivells d'estrès i et fa sentir previngut i alerta.
2) Millora el funcionament cognitiu, els temps de reacció, la memòria a curt termini i fins i tot l'estat d'ànim.
3) Una migdiada abans d'enfrontar tasques difícils, ha comprovat augmentar significativament la paciència en els participants.
4) Quan es combina amb exercici moderat, les migdiades regulars poden ajudar a millorar i mantenir la salut mental, particularment en les persones d'avançada edat.