Els dies amb molt vent es produeixen més infarts

viento ataque corazon cardiososCom t'explicàvem la setmana passada, en els dies de molt de fred augmenta el perill de patir un atac de cor, en les persones amb una salut cardíaca fràgil. Ara, una investigació feta per un equip de la Universitat de Lund, a Suècia, ha revelat que el vent també pot augmentar el perill de patir un atac de cor.

A l'estudi, els investigadors van examinar les dades referents a 274.000 ingressos hospitalaris ocasionats per infarts, ocorreguts entre 1998 i 2013. Van observar que quan els vents arribaven al nivell 7 a l'anomenada Escala Beaufort, que equival a ratxes amb velocitats entre cinquanta i 61 quilòmetres per hora, el nombre de casos d'infart atesos als centres de salut augmentava un set per cent.

D'igual manera, van verificar que quan la temperatura baixava fins als 0 graus, el nombre d'atacs de cor augmentava en un catorze per cent.

Segons els autors de l'estudi, són moltes les causes que poden influir en aquest augment en la quantitat d'atacs cardíacs. D'una banda, el fred de l'propi vent però, també, el fet que en aquests dies tan rúfols les persones canvien els seus hàbits, realitzen menys activitat física i prenen aliments més calòrics, fet que suposa factors de risc afegit per als pacients amb mala salut cardíaca.