Presentat el Pla de Cardioprotecció d'Abrera

Ahir dijous a la tarda va tenir lloc la presentació del Pla de Cardioprotecció d’Abrera a la sala d’actes de la Casa de Cultura. La xerrada va ser realitzada pel Dr. Marc Bausili, cap mèdic de Cardiosos i Jordi Ventura, director d’operacions de Cardiosos.

 

Van començar parlant de les malalties del cor  i  que són la primera causa de mort al primer món. Acte seguit van parlar dels aparells DEA i la seva evolució i la seva eficàcia a l’hora de salvar vides. Seguidament van ensenyar com funciona i s’utilitza un DEA amb casos pràctics.

L’acte va finalitzar amb un resum del conveni de col·laboració entre l’ajuntament d’Abrera i  Cardiosos on entre d’altres s’explicava com estaven distribuïts els desfibril·ladors per la ciutat i que Cardiosos s’encarregava del manteniment supervisió dels aparells.

Al març ja es van instal·lar els Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA); quatre estan situats al Mercat Municipal, a la Sala Polivalent, a la Casa de Cultura i al Centre Polivalent Casal dels Joves; i un cinquè està situat al cotxe patrulla de la Policia Municipal. Els DEA fixos estan exposats en cabines especifiques per donar-los a conèixer i augmentar-ne la visibilitat; dos d’ells a més a més també van acompanyats amb una base de foam. La seva instal·lació ha estat ens punts estratègics de la ciutat amb alta fluència de gent. I el desfibril·lador de la policia permetrà fer una actuació immediata; ja que seran els primers en arribar a qualsevol accident. A més a més, com a part del pla de cardioprotecció, també es van formar 40 persones en Suport Vital Bàsic i ús del DEA per fer un ús òptim dels desfibril·ladors.