El Consell Català de Ressuscitació reconeix Cardiocity 112 com una APP d’interès sanitari

El Consell Català de Ressuscitació (CCR) reconeix l’APP Cardiocity 112 de Cardiosos com una aplicació d’interès sanitari. Aquesta APP, que amplia la resposta comunitària en cas d’aturada cardiorespiratòria, s’explicarà en les formacions que imparteix el CCR i constarà a la pàgina web de la institució com una eina sanitària de gran utilitat, juntament amb l’APP CAT 112.  

Cardiocity 112, seguint les recomanacions de 2015 de l’European Resuscitation Council, interactua entre les persones que es troben davant d’una aturada cardíaca i persones formades en Suport Vital Bàsic (SVB) i ús de Desfribril·lador Extern Automàtic (DEA) que es trobin a prop de la víctima, a la qual podran ajudar fins l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Mostra també la localització dels DEA més propers. La conjuminació de les tres funcions que realitza l’APP: trucar al 112, avisar a les persones formades en SVB i DEA i geolocalitzar els DEA més propers, converteixen aquesta aplicació en un recurs que amplia la resposta comunitària i contribueix a una actuació eficaç i precoç que pot ser decisiva en cas d’aturada cardiorespiratòria.

Els primers minuts, vitals

Les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa. A Espanya moren cada any més de 25.000 persones de mort sobtada i a Catalunya la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries sumant unes 3.700 víctimes anuals.  

Per reduir aquestes xifres els professionals insisteixen que actuar en els primers minuts és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l’ajuda d’un DEA i de persones formades, és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida. És per això que l’APP ha estat molt ben rebuda, ja que la seva principal virtut és que activa la resposta de voluntaris i professionals en cas d’emergència en un temps rècord.

El Consell Català de Ressuscitació és la institució capdavantera en formacions en SVB i DEA a Catalunya. Compta amb més de 700 professors acreditats i anualment unes 16.000 persones es formen a través d’aquesta institució.