Costocondritis: la inflamació del cartílag que es confon amb un infart

costocondritis dolor pecho pit comprar dea barato samaritanNo sempre un dolor al pit s'ha de deure a un infart.

Hi ha moltes altres causes darrere aquest dolor com pot ser una pneumònia, problemes digestius, ansietat, nervis pinçats o problemes musculars o de teixits, entre d'altres.
Dins d'aquest darrer grup és on hi ha la costocondritis: una inflamació en un dels cartílags que connecten la costella amb l'estèrnum (os del pit).

Els cartílags situats a aquesta zona del cos són els encarregats d'aportar mobilitat a la caixa toràcica mentre respirem. Si a causa d'un període de tos intensa, una infecció a l'articulació, artritis, un tumor o després de fer un esforç físic important aquests cartílags s'inflamen, podem sentir un fort dolor en moure'ns.

En inclinar-nos, girar-nos o tossir notarem un dolor punxant i agut a la zona del pit, principalment entre la segona i la cinquena costella que pot notar-se a la banda esquerra en la majoria dels casos o bé a banda i banda.

Per exemple, això pot produir-se si les nostres vèrtebres dorsals situades a la nostra esquena no estan correctament, una acció com agafar pes o un moviment brusc podria fer malbé la nostra part davantera del tors.

El dolor provocat per la costocondritis sol desaparèixer en una setmana o dues i el tractament habitual sol ser a base d'analgèsics o antiinflamatoris per alleujar principalment el dolor.

Quina és la diferència amb un infart?

El mal d'un infart se sol irradiar cap al braç esquerre o cap al coll. Tot i això, el de la costocondritis no s'irradia. És un dolor en un punt específic que notem en moure'ns.

Una de les maneres de descartar principalment si és un infart és si en pressionar la zona afectada fa mal. En cas de dolor, no és un infart.